conţinutul paginii

13 noiembrie – o zi a faptelor bune dincolo de orice

20161113_103103Padurea Mic si Ecologist 12 a luat nastere,

Prognoza meteo ne arata ca va fi soare si frumos in data de 13 noiembrie. Insa toamna si vremea din aceasta perioada face surprize mari si asta am simtit pe pielea noastra.

Am infruntat insa vantul napraznic si temperatura scazuta si am ramas fermi pe programul stabilit. O decizie inteleapta, pentru ca, nu numai ca am facut treaba buna, dar am dat si ne-am dat, un exemplu de mobilizare si incredere in ceea ce e important cu adevarat in viata – sa fii consecvent in ganduri si fapte, sa fii ferm si cinstit chiar si cu tine insuti, sa stii sa iubesti si sa ajuti, sa stii sa-ti dozezi si canalizezi energia catre lucruri si fapte frumoase, sa faci parte din echipa si sa conteze in primul rand obiectivul , mai ales atunci cand el face parte dintru-un proiect atat de frumos si stabil, sa stii sa te bucuri din suflet privind in urma ta si simtindu-te parte din toata aceasta frumusete.

Aproximativ 2000 de copii din 44 de gradinite si scoli s-au inscris in acesta etapa a proiectului, iar impreuma cu aproximativ 600 dintre ei, impreuna cu parinti, profesori si educatori, ne-am intalnit si am plantat cea de-a 12-a Padure Mic si Ecologist.

Micii puieti de stejar, frasin si ulm, au impanzit rapid hectarul pregatit special pentru ei. Va fi casa lor de acum inainte. Ne vom reintalni cu ei, veseli si vivaci in primavara, cand ne vom duce sa-i vizitam si sa urmarim cum s-au descurcat cu nametii ce vor sa vina. Dupa cum ii stiu insa, semeti sunt, semeti vor fi! Ne vor incanta curand cu coronitele lor mici, verzi, dar si pline de energie.

Pentru ziua de azi si pentru tot suportul pe care ni-l acorda an de an, etapa de etapa, pentru deschiderea cu care au imbratisat acest proiect dar si pentru exemplu constant de dragoste de natura si frumos, trebuie sa le multumim din tot sufletul partenerilor nostri de la Directia Silvica Ilfov – Romsilva si Ocolul Silvic Snagov care, asa cum am spus, ne-au acordat si ne acorda tot sprijinul si ajutorul de care avem nevoie si inca mai mult. Din punct de vedere tehnic, suportul si datele furnizate cu atat de mult profesionalism ajuta enorm ca proiectul Mic si Ecologist sa traiasca si sa creasca. Va multumim!

Suntem tare onorati sa avem alaturi de noi oameni atat de frumosi si implicati in protejarea naturii dar si in educarea celor mici intr-un spirit curat, corect si frumos.

Multumim tuturor celor prezenti si implicati la nasterea Padurii mic si Ecologist12!

Ne revedem si in primavara2017!